dimarts, 10 d’agost del 2010

66. Pirque

Pirque en llengua mapunxe vol dir home de la terra. S’ubica a 20 km. de Santiago de Xile, a la vora del riu Maipo, el qual neix dels contraforts muntanyencs i té una temperatura anual de 14º C. S’hi poden trobar centres de recreació, atractius arquitectònics com l'església La Puntilla, la parròquia del Santíssim Sagrament de Pirque i El Crist Negre. També és possible visitar els vinyers més prestigiosos del país, centres artesanals i curses de rodeo.

Els atractius turístics naturals que posseeix Pirque són variats i estan inserits en un entorn tranquil, entre els quals destaca la Reserva Nacional Riu Clarillo on és possible apreciar el bosc nadiu de la serralada central. Compte amb àrees de picnic, quinxos per a rostits i pous naturals per a banys termals. Està obert tots els dies. Destaca l'Escola Agroecológica, localitzada a 2 km del centre de Pirque, en Avinguda Virginia Subercaseaux. L'establiment oferix visites guiades per les instal•lacions i és possible adquirir diversos productes.

4 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

ES FET UNA ENTRADA DE BLOG MOLT BONICA DESDE VALENCIA ET DONO MOLTÍSIMES GRACIES, PER COMPARTIR EL TEU ESCRIT I FOTOGRAFIES.

SI VISQUÉS EL MEU PARE T´ADMIRARIA MOLT. ELL ERA UN CATALA DE LA "SEBA".DESDE PETITA AMB VA ENSENYAR LA LLENGUA I AMB DONAVA A LLEGIR AUTORS QUE ESCRIBIAN AMB LA LLENGUA VERNÁCULA.
JO M´ESTIMAVA MOLT EL MEU PARE.QUAN S´HEM VA MORIR VA SER COM SI S´EN HAGUÉS ANAT PART DE MI.
PER AIXÓ COMPRENC EL CARINYO QUE TENS PER LES TEVES FILLES.

ET SALUDO CORDIALMENT, Montserrat

Joan Figueres i Guíxols ha dit...

Montserrat:
Merci, un cop més, per les teves paraules. Pirque queda molt a prop del lloc on visc.

rosana ha dit...

molt boniques les fotos, sens dubte reflecteix un lloc molt tranquil, per a visitar

Joan Figueres i Guíxols ha dit...

Rosana:
Sí, és un indret molt maco