dissabte, 17 de juliol del 2010

61. L'ombra de Poe

Baltimore, 1849. El cos d'Edgar Allan Poe és enterrat en una tomba sense nom. El públic, la premsa i la pròpia família del cèlebre autor assumeixen la seva condició de borratxo amb un patètic final, però un apassionat admirador, un jove advocat, Quentin Clark, decideix arriscar-lo tot per a restituir el bon nom de Poe, descobrir el misteri que envolta els seus últims dies i desxifrar les estranyes circumstàncies de la seva mort. Inspirat pels relats de Poe, Clark intenta trobar a l'únic home que pot resoldre aquest estrany cas: la persona en la qual es va basar Poe para crear a l'infalible detectiu C. Auguste Dupin.

Amb l'aparició de dos candidats comença una competició sense igual per a desentranyar la mort de Poe i demostrar qui és el «veritable» Dupin. Clark es veurà embolicat en un duel d'intel·ligències, un remolí de misteri i literatura del qual només podrà escapar investigant.
Un thriller històric ple de suspens, una novel·la magistralment ambientada que il·lumina un fosc enigma de la història de la literatura: la mort d'Edgar Allan Poe. Sinistres conspiracions internacionals, una misteriosa dona o el tràfic d'esclaus en un Baltimore corrupte són alguns dels ingredients de la nova novel·la de Matthew Pearl, l'autor que va captivar a Donen Brown amb El club Dante, traduïda a trenta llengües i publicada en quaranta països.

8 comentaris:

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Sera questió de llegirlo.
Passat l éstiu, quan obrin la Biblioteca del barri miraré si el trovo i el llogaré.

Quan no tenía internet solia llegir molt.

Doncs gracies per assevantarnos.

Una abraçada, Montserrat

Joan Figueres i Guíxols ha dit...

No te'n penedirás, aixó segur.

Tempus fugit ha dit...

¿Poe protagonista de "El gato negro"?
La leyenda siempre rodea a los autores "malditos"


un abrazo

Joan Figueres i Guíxols ha dit...

Sí, cal llegir aquest llibre. Com a novel.la és d'un bon nivell

creaciones un zapatito de cristal ha dit...

VAYA INTERESANTE EDGAR SIEMPRE TAN CULTO EN SUS METAFORICAS PALABRAS DE INQUIETANTE ESPERA TRASFORMANDO TODO LO QUE TOCA EN OBRA MAESTRA BESITOS GAVIOTA

Joan Figueres i Guíxols ha dit...

Gaviota:
Sí, Poe además de misterioso es un maestro

Montserrat Sala ha dit...

Edgar Alan Poe, es un clasic de la literautra de misteri. Aqusta nova novela de la seva misteriosa desaparició, es tracte de una novela sobre la novela, o es un relat autèntic. gracies anticipades

Joan Figueres i Guíxols ha dit...

Montserrat:
És un llibre que cal llegir.